3,6 vivino

Sommavite Vin Santo, Castellani, Toscana

79,00 kr

 

'Vini meditazione'

 En vin som er lavet efter traditionsrige principper og er en vin der fylder meget i de lokales bevidsthed…

Indhold i CL70
TypeDessertvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFyldig, Sød
God TilDessert, Frugt, Skimmel Ost
DruerTrebbiano
Alkohol16 %
Vivino3,6
6 stk. På lager
Smag

Vin Santo, Sommavite Vino Liquoroso, Castellani, har en smuk ravgylden farve, smagen er krydret med behagelig, slank sødme med toner af blød karamel og nødder fint afbalanceret, uden at være for sød.

Beskrivelse

Dette er en klassisk Vini Meditazione, en vin der nydes i stille stunder, gerne med en sprød mandelkage til at dyppe i den. Vin Santo fremstilles af tørrede druer, der derved får højere sukkerindhold.

Vin Santo – Hellig Vin – er produceret på druesorterne: Trebbiano 80% og Malvasia 20%.
Når de fuldmodne druer er høstet, udvælges de bedste klaser til tørring.
Klaserne lægges til tørring på hylder, på godt ventilerede lofter, for at undgå råd og svamp i druerne.
Derefter til tørring på stråmåtter eller hængende på rækker fra 3 til 4 måneder, indtil de har opnået en passende koncentration af sukker.
Efterfølgende afstilkes druerne og presses, skallerne bliver i den gærende most for at opnå den enestående fylde i den færdige vin.
Når gæringen er forbi, lagres vinen i mere end 1 år på Caratelli, små egetræsfade der varierer i størrelsen fra 50 til 200 liter, inden den tappes på flaske.

Se her en fremragende video om denne type vin HER

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner (Uge 36 / 2013) Vellavet og ganske interessant dessertvin, gylden i glasset og sød i munden. Men ikke SÅ sød.

Område og Producent

Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed. Således fremelskes præcis de karakteristika, der er kendetegnende for de enkelte jorde. Castellani blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede, da vinmanden Alfred besluttede at aftappe og sælge sin vin.

I 1903 blev firmaet officielt registreret ved handelskammeret i Pisa, og siden da har Castellani-familien eksporteret sine udsøgte vine fra Toscana til det meste af verden. Castellani-familien har fokus på innovation og udvikling, men den helt grundlæggende filosofi er den samme, som da forfædrene startede firmaet for over 100 år siden, ”en vins kvalitet starter med arbejdet i vinmarken”. Firmaet er fortsat familiedrevet og flere generationer arbejder forbilledligt sammen om at skabe udsøgte vine. Således forenes den ældre generations erfaring med vitaliteten og modet fra den yngre generation i et fælles mål om at skabe vine af høj kvalitet.