Castellani, Chianti-Toscana

69,50 kr
  • Køb 6 for 59.5 pr. fl. og spar 15%

 

'Frisk & Frejdig'

Rød og hvid ternede duge, duften af pizza, hvidløg og oregano. Dertil en Chianti. Ja tak…

Frisk og livlig Chianti der viser elegancen fra Sangiovese druen. En vin der passer glimrende til lette retter med fugl, eller salater.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Lyst Kød
DruerCanaiolo, Sangiovese
År2016
Alkohol12,5 %
Beskrivelse

Chianti DOCG er produceret på Sangiovese med en anelse Canaiolo og Ciliegiolo der giver lidt mere blødhed til vinen. Druerne høstes fuldmodne i september måned.
Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og skallerne roteres i den gærende most til den har opnået sin rubinrøde farve.
Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur, som bevarer druernes dejlige frugt i den endelige vin. Efterfølgende hviler vinen på rustfri stål tanke, inden den tappes på flaske.

www.castelwine.com

I glasset
Chianti DOCG fra Castellani, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af frisk sommer frugt og blomster. Vinen har en god elegance, med smag af friske saftige kirsebær og jordbær samt krydderier såsom sort peber og vanilje. En herlig friskhed i denne vin giver en godeftersmag. En god ledsager til kylling, kalkun eller milde oste.
Område og Producent
Chianti DOCG produceres af Castellani familien, som har over 100 års erfaring inden for vinproduktion og hvis filosofi er kvalitet begynder i vinmarken. Chianti kommer fra den nøje afgrænsede region mellem byerne Firenze mod nord og til Sienas bygrænse 50 km længere mod syd. Området er meget malerisk med store bølgende bakker og dale. Vinstokkene vokser på skråningerne side om side med oliventræer og cypresser, og på de skovklædte toppe ligger castelloer og villaer, Toscanas vinslotte