4,3 vivino

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG - TENUTA QUERCETA 2015

450,00 kr
  • Køb 3 for 345.00 pr. fl. og spar 24%

 

"Tosca Nello"

Fortryllende Toscansk Brunello fra det fantastiske år 2015. Her får du smæk og samtidig med en stor elegance. hvad kan være bedre?

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerSangiovese
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Lys og klar, granatrød. Intens og dvælende aroma

tabs-icon2 Smag

På ganen er vinen elegant og harmonisk; tør med vedvarende aromatisk længde.

Beskrivelse

Montalcino-området er kendt for det faktum, at vingårdene selv i dag stadig bruger traditionelle metoder: På Querceta gennemføres hele året tør beskæring, skududvælgelse, fjernelse af uønskede blade, udtynding af klaser og høst i hånden. På høsttidspunktet udvælges de bedste druer for bedst at bevare kvaliteten af ​​hver enkelt vin type.

Tradition og innovation samles, vurderes og etableres hvert år baseret på sæsonens klimatiske forhold og hver vingårds karakteristika (jord og placering) for at opnå de bedste druer fra hver vingård. En opmærksom anvendelse af plantebaserede produkter og omhyggelig overvågning med brugen af ​​fælder og gavnlige insekter er grundlaget for vinmarksdriften. En mere respektfuldt tilgang til gavn for miljøet med henblik på at bevare balancen i økosystemet i vinmarkerne.

Denne Brunello er lagret ifølge traditionen i slaviske egetønder (gennemsnit 30hl) i 30 måneder og yderligere fire måneder i flasken. Elegant og streng, udtrykker det bedst potentialet for ren Sangiovese fra vinmarkerne fra Montalcino-området.

 

Se en god video af James Suckling om Brunello HER - Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Blandt top 6% af alle vine i verden (2015 Årgang)

Område og Producent

Querceta Estate var en del af Sant'Antimo Abbey-ejendommene indtil 1462, da den blev fjernet af pave Pious II, Enea Silvio Piccolomini fra Siena. I løbet af denne tid byggede de vigtigste familier fra Siena store ejendomme i Montalcino-området, og Querceta, efter at have været en del af det ædle Tolomei-dynasti, blev ejendommen en del af Ciacci-familien i anden halvdel af 1900'erne. 

På selve Querceta Estate befinder vingården sig på den ældste del af hele ejendommen. De første Sangiovese vinstokke blev plantet af Giuseppe Ciacci i 1955 på det land, der var blevet dyrket i generationer for at producere olivenolie, samt opdræt af får til produktion af fåremælk og ost. De første flasker Brunello dateres tilbage til 1966, da denne vin stadig blev klassificeret som bordvin. Faktisk var det først det følgende år, 1967, at Brunello erhvervede betegnelsen Denominazione di Origine Controllata, og endelig i 1980 opnåede den første italienske DOCG.

Området strækker sig over den sydlige side af kommunen Montalcino, mellem Sant'Angelo i Colle og Castelnuovo dell'Abate, få kilometer fra det berømte Sant'Antimo Abbey. Vinmarkerne skråner gradvist nedad fra omkring 400 til omkring 200 meter over havet. De fleste vinstokke er beskyttet mod de kolde nordlige vinde og ligger langs Orcia-floden, der fungerer som en grænse. Lige overfor mod øst står Mount Amiata, mens udsigten mod syd åbner sig mod Maremma.