3,7 vivino

BRACHETTO D'ACQUI - ALASIA - ASTI - PIEMONTE DOCG.

98,00 kr

 

"Red pearl"

Asti vine er nogle af verdens mest populære produkter. Enorme mægder bliver konsumeret på italienske caféer. I Danmark findes der desværre mange Asti vine af vekslende kvalitet og der skulle gå nogle år før vi fandt to vine som svarer til vores forventninger. En rød som denne her og en hvid. Perlende som de er og med en dejlig frisk sødme. Du kan drikke dem på en dejlig sommerdag, men er ideelle til aperitifs og desserter med friske frugter.

TypeDessertvin, Mousserende, Rødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Sød
God TilAperitif, Dessert, Frugt
År2018
Alkohol5,5 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Aromatisk med noter af hindbær og rose

 

tabs-icon2 Smag

På ganen introducerer en let mousserende noter af vilde bær. Sødmen er perfekt afbalanceret af en frisk surhed. Rig og saftig finish.

Beskrivelse

Brachetto er en aromatisk blå drue, der måske stammer fra markerne omkring Asti og Monferrato og måske var kendt og lovprist i antikken som druen bag vinum acquense der måske endda også blev nydt af den smukke Cleopatra.

Fremstilles i lukkede temperaturkontrollerede tryktanke, kaldet autoclaver, hvor mosten holdes tæt ved frysepunktet, for så før frigivelse at blive gæret op til omkring typisk 5%, hvilket giver en let perlende vin med residualsødme og en skøn, frisk, primærfrugtig druekarakter.

Druens rosen- og jordbær-karakter er slående og kommer fint til udtryk i den alkoholmoderate vintype Brachetto d’Acqui, der er en enestående dessert og aperitif vin, der i Alasia-udgaven er fortolket gennem en klassisk fremstillingsmetode, der er den samme som for Moscato d’Asti. Det er en alsidig, forfriskende dessertvin, hvor den udtalte sødme balanceres med en fin perlage og en naturlig syrespændstighed.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Navnet Araldica Vini Piemontesi dækker over et af Piemontes største vinhuse. Det samler 3 kooperativer med ca. 300 medlemmer og råder over ca. 900 ha jord til vinproduktion. Årsproduktionen er i omegnen af 25 mio flasker.. Vinmarkerne er fordelt på mere end 25 småkommuner i Alto Monferrato, hovedområdet for druerne Barbera, Cortese og Moscato.

Araldica Vini er dog ikke kun synonymt med kvantitet. Det er en klart defineret vision at producere gode vine til priser og i mængder, der gør dem tilgængelige for den almindelige forbruger. For at sikre at kvaliteten holder trit med kvantiteten har man udarbejdet bonussystemer, der ansporer det enkelte medlem til allerede i marken at fokusere på druekvaliteten. Samtidig har man hele tre ønologer ansat til at styre produktionen. Der er et fuldt moderne produktionsanlæg.

Alasia er et navn, der fremkalder Monferratos historie og den kærlighed, som Araldica vini Piemontesi har for de piemontiske bakker, historie og legende. Den eneste datter af kejser Ottone I, den smukke Alasia blev forelsket i Aleramo, en ridder af ekstraordinære evner, men så fattig, at de ikke kunne gifte sig. De to flygtede til Italien og legenden siger, at de tog tilflugt lige mellem Asti og Acqui Terme, på grænserne af Castel Boglione, hvor resterne af den såkaldte Ca 'd'Alasia stadig er synlige. Efter forskellige omskifteligheder og eventyr gav Ottone de to tilladelse og gav Aleramo så meget jord som han havde kunnet dække på tre dage. Aleramo, der kendte disse lande perfekt, rejste langt og bredt bakkerne nord og syd for Tanaro, nu mellem provinserne Asti og Alessandria: Monferrato blev født,