Bourgueil 'La Chopiniére' - Maison Foucher - Loire - Økologisk

99,00 kr

 

'Den ukendte'

Beborende 30 km. nordøst for Sancerre i landsbyen Aligny-Cosne, ligger det lille vinfirma Maison Foucher. Deres mål er økologiske håndlavede klassiske vine, som udtrykker Loire dalens potentialer. Vinene er gode unge men har lagringspotentiale. Cabernet Franc vinene elsker dette klima og her kommer det klassiske drue udtryk frem.

Beskrivelse

100% Cabernet Franc dyrket på den højre side af Loire floden i distriktet Bourgeuil. Ligesom i Chinon udgør rødvin over 90% af produktionen. Druerne til vinen stammer fra marken La Chopiniere hvor den høje beliggenhed på rødfarvet ler giver en dyb, frugtighed til vinen.

I glasset
En ret så kraftig vin med fin syre. En vidunderlig duft af mørke bær, men samtidig meget feminin tilgang. Elegant med muskler og en seværdig smagsoplevelse
Område og Producent
Maison Foucher blev grundlagt i 1921 af Paul Lebrun, som i 50'erne overlod firmaet til sin svigersøn Raymond Foucher, som igen gav stafetten videre i 1985 til sin søn Jacky og det er ham der styrer vinfirmaet i dag. I 2009 kunne familien Foucher godt tænke sig at komme mere ud i verdenen og Jean Mounard blev ny partner. Jean er kendt verden over for sit engagement indenfor sjældne vine og har samarbejdet med så prominente navne som Laflaive i Bourgogne, DRC og Mouton Rothschild. Hans store gennembrud var udviklingen af vine fra små producenter i Sancerre, Pouilly-Fumé og Saumur. Han har udviklet Faucher navnet og dens vine som er Økologisk dyrkede er topklasse, men stadig vine som du ikke ser mange steder. Prøv en af de vine vi har derfra og du vil ikke fortryde det.