Bornholms Mosteri - Økologisk Rabarberdrik

33,00 kr

 

"Rap Rab"

Da vi første gang smagte denne rabarber drik, var konklusionen: DET FEJLER IKKE NOGET. På godt jysk betyder det vist: Det smager rigtigt godt. Men udover at smage godt, så faldt vi også for historien bag Bornholms Mosteri. Det økologiske og det lige så vigtige sociale ansvar.

Køb en flaske og du får velvære både fysisk og psykisk

Indhold i CL66
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
FyldeFrugtig
Duft

Rabarber laughing

Smag

Rabarber wink

Eftersmag

Rabarber smile

Beskrivelse

Det startede med 500 kilo Svendborg vinrabarber i bagagerummet hentet hos Michael på Fyn. I dag er økologisk rabarber et af Bornholms Mosteri's mest eftertragtede produkter, som man i dag bruger mere end 50 ton af. Snittet, koldpresset og tappet til dig.

HUSK AT PRISEN ER INCL. PANT og at indholdet 660 ml.

TIP: Køb Martin Kofods bornholmske gin og en fl. Rabarber og brug 1/2 af hver med masser af is. Så har du "The DK"

Se en superfin video HER

Se deres Facebookside HER og deres hjemmeside HER

 

Område og Producent

På Bornholms Mosteri fremstilles økologisk saft og most, der smager dejligt og samtidig skaber jobs til socialt udsatte. Folkene bag sætter en ære i at rendyrke råvarens originale smag samt fremelske potentialet – naturligt såvel som menneskeligt.

Kernen er ansvarBornholms Mosteri png-logo

Udefra ligner mosteriet nok mest af alt en fiskefabrik, som det ligger der tilbagelænet på Rønne havn. Og det er faktisk også præcis, hvad det plejede at være, men da sildene forsvandt, blev det enden for fiskefabrikken og starten på Bornholms Mosteri. Indenfor hakker, snitter, presser, kvaser, tapper og pakker man løs. Der smages stikkelsbær med et strejf af bitterhed og der arbejdes intenst til duften af nypressede æbler. Man arbejder nænsomt med vinrabarberens langstrakte stilke og smager sæsonens sødmefyldte eller syrlige særpræg. Ambitionen er at minimere sukkeret for at skabe en autentisk og uspoleret smagsoplevelse, mens kunstige tilsætningsstoffer helt er udelukket.

Smagen vægtes altid højest
Vinrabarberne har rødder på Fyn. Bær og blomster plukkes i det øvrige Danmark og de nærmeste nabolande. De bornholmske æbleplantager er ikke økologisk certificerede, men der sprøjtes ikke, og der findes en drøm om at blive selvforsynende med bornholmske bær og æbler.

Kernen i Bornholms Mosteri er ansvar. Over halvdelen af medarbejderstaben består af psykisk sårbare borgere, og forpligtigelsen er fortsat at skabe beskæftigelsesmuligheder for socialt udsatte på Bornholm. I dag drives mosteriet ved hjælp af Bodil, Mark, Michael, Kristoffer, Jacob, Pia, Birgit, Lisbeth, Karina og mange flere. De er deres vigtigste råvarer.

Smag for socialt ansvar
Bornholms Mosteri er oprindeligt startet som et kommunalt beskæftigelsesprojekt i 2006, men blev i juni 2013 overtaget af to bornholmske virksomheder – Michelin-restauranten Kadeau og fiskerivirksomheden Espersen. Overtagelsen er sket for at fastholde de nuværende medarbejdere i mosteriet, udvikle virksomheden yderligere og skabe endnu flere beskæftigelsesmuligheder for udsatte personer.

I juni 2015 blev ejerkredsen udvidet med yderligere to aktionærer – den ligeledes bornholmske fiskerivirksomhed Ocean Prawns samt Den Sociale Kapitalfond, der siden privatiseringen i 2013 desuden har været långiver for Bornholms Mosteri og løbende bidraget med kompetencer og viden i forhold til vores sociale ansvar.