3,8 vivino

Bodega Ovidio Garcia Crianza, Cigales D.O.

Tilbuds Pris: 95,00 kr

Før Pris: 110,00 kr

'Essencia'

En spændende Crianza fra det lille område Cigales i Nordspanien. Masser af saft og kraft og alligevel en fin elegant vin. Absolut et bekendtskab værd.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandSpansk
FyldeFadpræget, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerTempranillo
År2009
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
Beskrivelse

Tempranillo-druerne til Bodega Ovidio García Crianza Cigales D.O. høstes fra vinstokke, som er 60 til 80 år gamle, hvor høstudbyttet er 2500 kg/ha.
Der anvendes ingen pesticider, og druerne høstes i kasser à 40 kg ved håndkraft for at skåne druerne mest muligt.
Herefter bringes de til vineriet, hvor de behandles efter traditionelle forskrifter. Gæringen foregår helt naturligt, skallerne udblødes i mosten i 25 dage ved 28°C.
Inden aftapning modner vinen i 14 måneder på fransk, amerikansk og ungarsk eg.

Bodegaens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner – ”Parker har givet denne meget flotte rødvin 91 point. Vi er helt i top med fem point. Dette er en meget flot, afrundet og lækker rødvin, syv år gammel og stadig ungdommelig. Ren frugtsmag, der holder sig hele vejen igennem, fin krydring, vanille ...” (uge 29, 2016)

Robert Parker - 91 point

I glasset
Man overraskes i glasset af den smukke kirsebærfarvede vin med fine aftegninger. Duften er fuld af modne bær med en smule brændt eg samt lidt kaffe og vanilje. Smagen er rig på frugt med en smule krydderi fra lagringen på eg. Bodega Ovidio García Crianza Cigales D.O. har en dejlig lang eftersmag, der viser en vin med en flot harmonisk struktur.
Område og Producent
Det lille vinområde Cigales er beliggende lidt nord for byen Valladolid, som er hovedstad i provinsen Castilla y León. Denominationen Cigales er af nyere dato. Den blev oprettet som Denominación de Origen (DO) i 1991. Området gennemskæres af floden Pisuerga, og markerne ligger gennemsnitligt i 750 højdemeter. Området har kontinentalt klima med lange varme somre og kolde vintre, dog med stor påvirkning fra Atlanterhavet. Somrene bliver varme, og de høje dagtemperaturer giver ofte vine med høj alkohol. Området er især kendt for at producere rosévine, men rødvin fra Cigales er på vej frem og især Cigales Crianza-vine har potentiale og er virkelig et bekendtskab værd. Ovidio García er kendt for at producere højkvalitets vine med karakteristika. Ovidio Garcías filosofi er at ”nurse” og dermed få den optimale kvalitet ud af vinstokkene, som har været i familiens eje i mange år. Vineriet råder over 18 ha vinmarker, og vinstokkene er mellem 20 og 100 år gamle. Det maksimalt tilladte høstudbytte for D.O. Cigales er 7000 kg/ha, og Ovidio García høster gennemsnitligt 5000 kg/ha.