Berneroy Calvados X.O.

350,00 kr

 

'The big Apple'

Calvados, som er destilleri af æbler, bliver mere og mere populært og hvad grunden hertil er, kan være svært at svare på. Måske det øgede indtag af cider og juice, lavet på æbler, er grunden til at flere prøver den lidt mere sofistikkerede Calvados……

Afrundet og intens med noter af bagte æbler, krydderier, vanilje, citrus og kanel. En Calvados af særdeles høj kvalitet fra toppen af hierarkiet.

Indhold i CL70
TypeCalvados
LandFransk
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig
God TilAperitif, Bløde Oste
Alkohol40 %
Duft

Berneroy Calvados XO er mørk gylden i glasset med dybe brunlige strøg. I duften mødes man af noter af flødekarameller, citrus og varme krydderier.

Smag

Smagen er intens og kompleks med noter af bagte æbler, smør, nødder, diskrete noter af egetræ, lidt kanel og krydderier.

Eftersmag

En lang og vedvarende eftersmag vidner om komplet balance og høj kvalitet. Det er oplagt at nyde Berneroy Calvados XO, som den er i en stille stund eller over is.

Beskrivelse

 Æblerne til Berneroys Calvados høstes, når de er perfekt modne, som regel fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten.
Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost.
Efterfølgende fermenteres (gæres) æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skræl.
Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol.
For at fremhæve ciderens livlige karakter og for at få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræsfade i minimum 2 år.
Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræsfade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt.
I tiden på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados XO er den ældste i rækken af Calvados fra Berneroy og er efter reglerne for XO lagret samlet 6 år på egetræsfade, før den er frigivet til salg.

Se en video om hvordan Calvados laves HER

 www.calvados-berneroy.com/

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner – “Stærke sager og lækre sager. En fornem spiritus på normanniske æbler. Den har en fyldig, blød smag, der holder sig længe i munden.” (Uge 49 / 2013)

Område og Producent

I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne. Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes i Normandiets frodige grønne marker.