Berneroy Calvados X.O.

350,00 kr

'The big Apple'

Calvados, som er destilleri af æbler, bliver mere og mere populært og hvad grunden hertil er, kan være svært at svare på. Måske det øgede indtag af cider og juice, lavet på æbler, er grunden til at flere prøver den lidt mere sofistikkerede Calvados……

Afrundet og intens med noter af bagte æbler, krydderier, vanilje, citrus og kanel. En Calvados af særdeles høj kvalitet fra toppen af hierarkiet.

Indhold i CL70
TypeCalvados
Alkohol40 %
Beskrivelse

'The big Apple'

Calvados, som er destilleri af æbler, bliver mere og mere populært og hvad grunden hertil er, kan være svært at svare på. Måske det øgede indtag af cider og juice, lavet på æbler, er grunden til at flere prøver den lidt mere sofistikkerede Calvados……

Afrundet og intens med noter af bagte æbler, krydderier, vanilje, citrus og kanel. En Calvados af særdeles høj kvalitet fra toppen af hierarkiet.

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner – “Stærke sager og lækre sager. En fornem spiritus på normanniske æbler. Den har en fyldig, blød smag, der holder sig længe i munden.” (Uge 49 / 2013)

I glasset
Berneroy Calvados XO er mørk gylden i glasset med dybe brunlige strøg. I duften mødes man af noter af flødekarameller, citrus og varme krydderier. Smagen er intens og kompleks med noter af bagte æbler, smør, nødder, diskrete noter af egetræ, lidt kanel og krydderier. En lang og vedvarende eftersmag vidner om komplet balance og høj kvalitet. Det er oplagt at nyde Berneroy Calvados XO, som den er i en stille stund eller over is.
Område og Producent
I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne. Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes i Normandiets frodige grønne marker.