4,0 vivino

Bellone Toscano, Sangiovese - Italien

98,00 kr
  • Køb 6 for 68.00 pr. fl. og spar 31%

 

'God, bedre, Bellone'

Romantiske Toscana, med de bølgende bakker og de små byer. Den skønne mad og den dejlige vin. Jo superlativer er der nok af, når vi drager til dette vidunderlige område. Mange danskere har da også været her og de elsker vinen herfra. Vi har hjemtaget en vin der passer til de danske ganer………

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerSangiovese
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
120 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En dejlig duft af modne bær

tabs-icon2 Smag

Frugtsødmen er i højsædet her. Først friske røde bær og så kommer den her dejlige smag af modne sorte bær

tabs-icon3 Eftersmag

En eftersmag der giver lyst til mere

Beskrivelse

Toscana er vel nok det vigtigste vinområde i Italien, næstefter Piemonte. Klimaet er forrygende til vindyrkning og druerne sidder på vinstokke der er plantet i 150 til 250 meters højde.
Især Sangiovese druen har optimale betingelser og laver karakterfyldte vine.
Bellone Toscano er en Indicazione Geografica Tipica vin. En kategori der blev indført ved i 1992. Loven betyder at vinmageren har lidt friere rammer til at lave den vin han vil.
Druerne på bakkerne får masser af sol og samtidig afkøles disse om natten og det skaber en fin balance til Bellone Toscano.
En vidunderlig rød farve har Bellone Toscano, samt en dejlig duft ad røde bær og krydderier.
Vinen er fyldig og du skulle prøve den til italienske retter, såsom pasta med kylling eller strimler af godt oksekød med ostesauce. En hjemmelavet pizza ville også være suveræn….
Bellone Toscano har fået de højeste anbefalinger af vores kunde smagepanel. (Bedst til prisen)

 

 

Hvad anmelderne siger

4,8 stjerner. Bedømt af vores smagepanel d. 4 november 2017

Område og Producent

I dag er Toscana et af de mest berømte og produktive vinområder overalt i Europa. Dens vinmarker producerer en række internationalt anerkendte vine i forskellige stilarter. Disse går langt ud over de velkendte røde og inkluderer tørhvide som Vernaccia di San Gimignano og søde vine både hvide som Vin Santo og røde Passito vine. Regionens topvine er officielt anerkendt og beskyttet af en række DOC- og DOCG-titler. 

Klima er en vigtig faktor i denne regions succes som vinregion. Varme, tempererede kystområder kontrasteres af indre områder (især dem i de rullende bakker, som regionen er så berømt for), hvor øget variation i dagtemperatur er med til at opretholde druernes balance mellem sukker, surhedsgrad og aromater. En sort, der især trives på disse bjergskråninger, er Toscana's signaturrøde drue Sangiovese.

Uden tvivl er Sangiovese den vigtigste af alle italienske vindruer, den vigtigste sort i næsten alle Toscana's topprøde.  I Montalcino går den under navnet Brunello , hvorfra Brunello di Montalcino . I Montepulciano er den kendt som  Prugnolo Gentile . Sangiovese findes også i Chianti.