3,9 vivino

Beaune - Domaine Bellang & Fils - Bourgogne

275,00 kr

 

'Beaune er ej Rhone'

Endelig en Bourgogne vin, som "bare" kommer fra et distrikt. Her er det en vin fra Beaune, som udover at AOC Beaune også er hovedbyen. Det er meget sjældent at denne type vine er specielt gode, men vingården Bellang kan altså det der.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2012
Alkohol13 %
Vivino3,9
1 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

De røde fra Beaune er kendt for at være elegante og yderst velafbalanceret, denne er ingen undtagelse, Pinot Noir viser sit sande ansigt med skovjordbær, hindbær, svampe og en frisk rensende syre!
Lagret 12 måneder på fad.

Beskrivelse

Her har du en dejlig distrikt vin fra den kendte vinmager Christian Bellang. Siden 1780'erne har hans familie dyrket vin fra domainet og han videreføre med hård hånd de gamle traditioner som går igennem hele Bourgogne.

Mine vine er delikate og præcise vine og så naturlige som de kan blive. Jeg går meget ud af at vinifikationen og modningen tager hensyn til de enkelte høstår, siger Christian.

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

Domaine Bellang er et familie vinbrug og har været det, ligesom mange andre domaines i Bourgogne, i generationer. Her på "De Gyldne Skråninger fra nord til syd, laves noget af verdens bedste vin. Røde på Pinot Noir og de hvide på Chardonnay druer. I dag er jordpriserne de højeste i verden og flere steder ser man at bare en eller to rækker vinstokke ejes og har været ejet af den samme familie i århundreder. I dag er det så Christian Bellang som føre vingården videre og han har rådighed over 9 ha. forskellige steder i distriktet.

Christian Fortæller: 

"Vi synes, det er vigtigt for vores vin at de respektere deres terroir og år. Dette begynder med en masse arbejde i vinmarken for at høste sunde, modne druer.  Vinrankerne er bearbejdet ved at kombinere størst mulig respekt for traditioner med miljøvenlig sygdomskontrol. Vores vine er delikate, præcise vine og så naturlige som de kan være. Vinificering og modning tilpasses hver årgang.