Beaujolais Villages - Benoit Descourty

75,00 kr

'Gamay you say'


Der var en gang hvor vine fra Beaujolais var synonym med vine, som blev kørt til Danmark i sportsvogne, for at blive serveret på diverse in caféer rundt om i landet.

Læs mere
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Fylde Let, Tør
God Til Fisk, Lyst Kød, Salat
druer Gamay
År 2014
Alkohol 12,5 %
Vivino 3,4
Beskrivelse

Detaljer


I november hvor vinen knapt havde gæret færdig, var det blevet in at være først med at prøve årets første franske vine. Beaujolais Nouveau eller Primeur som vinen blev kaldt, frigjordes den tredie torsdag i november og hele verden tørstede efter disse dråber.

I dag findes fænomenet ikke særlig tit og nu kan vi koncentrere os om at drikke fornuftig Beaujolais.

Beaujolais er Gamay druens hjemland. Intet sted laver den bedre vine. Forholdene og jorden er perfekt til druen og de lokale vinbønder ved pr. tradition, hvordan vinen skal laves.
De bedste og til tider også meget dyre Beaujolais vine, kommer fra 10 klart definerede kommuner, som har lov til at kalde deres Beaujolais for Grand Cru eller som alle gør, skriver kommunens navn på etiketten og derved er man klar over at man sidder med en Grand Cru.
Et eksempel er Morgon, Brouilly og Fleurie. Her er forholdende ekstraordinært gode og de bedste Bourgogne huse har foden inde her.
30 andre kommuner må kalde deres vine for Beaujolais Villages og det er her du kan gøre virkelige gode køb.

 

 

I glasset

Detaljer

Vinene er frugtige og skal drikkes unge og gerne afkølet. Denne Villages som kommer fra firmaet Descourty er knap så frugtig, men med en dejlig typisk Gamay næse og vil være dejlig sammen med laks eller anden smagende fisk. Kogt torsk, som vi gerne vil have den serveret, med kogte æg, rødbeder, stegt bacon osv. bliver forhøjet med denne vin.