Beaujolais Nouveau 2021 - Domaine de la Cure

195,00 kr

 

"Beaujolais Nouveau"

Den tredie torsdag i november frigives den allerførste vin fra årets vinhøst og pr. tradition er det Beaujolais der fører det kapløb. I firserne var det et racerløb om at kommer først til in caféerne i de store byer i Europa. I retroens navn genopstår traditionen nu med stor hast og vi er, om man så kan sige, med på vognen.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBeaujolais
FyldeFrisk, Frugtig, Let, Tør
DruerGamay
God TilAperitif
År2021
Alkohol10,5 %
24 stk. På lager
Beskrivelse

VÆR MED I RACET OM AT SMAGE DEN FØRSTE VIN FRA ÅRGANG 2021

Gamine Primeur 2021. Den ser uhyggelig ud, så lys, ufiltreret og fræk - Fabrice lover "massiv" lys frugt og vild energi kædet sammen på bedste vis med 10,5% alkohol. Den glæder jeg mig til og I kan roligt smide lidt i kælderen. Har netop testet årgang 2020 og den smager måske endda endnu bedre et år efter frigivelsen. Seriøs Primeur, siger Martin Kammersgaard som importerer vinen til os.

100% Gamay drue fra ler og kalkstens undergrund på vinstokke i 400 meters højde fra det nordlige Beaujolais.

Danmarks bedste vinblogger skrev om 2020 vinen:

I glasset er det en lys og grumset væske, der mest ligner noget tranebærsaft med økofornemmelser. Duften er klart mere lys end Beaujolais generelt, men har faktisk lidt af den samme småbondske landlighed, ribs, lidt grønne bananer, tranebærsaft, jordbær på en lys, fin og sart facon. Vinen virker til at have stor saftighed … og virkelig masser saftfornemmelse.
I munden er det en rigtig syrebandit … men med en let saftighed, venlighed og ligefrem frugt. Den er åleslank, klein, mager og splejset, men der er med saft og mineralitet. Der er hindbær, lyse blommer og umodne jordbær, lys fennikel, Det er vinen, som gør mørke stunder lyse og lyse sommeraftener sjove. Skovl indenbords med let, lys og fræk attitude … saftevand for voksne.

FRIGIVES TORSDAG D. 18 NOVEMBER - KLOKKESLET ER DIFFUST, MEN DU KAN BESTILLE OP TIL 3 FLASKER.

59701243_390794048443680_5027975002037682176_n

Område og Producent

Alle vine laves på samme vis - langt hen af vejen. Carbonic maceration uden svovl, lagring på beton, stål, eller glasfiber. Denne cuvée frigives i slutningen af oktober/starten af november samme år og er vel Fabrices bud på Beaujolais Nouveau.
Selvfølgelig ufiltreret og endeligt flasket uden tilsætning af snavs.