Barros Port, White

95,00 kr

 


'Den sikre'


 Er det på terrassen, efter arbejde, til kagen eller desserten, så er Barros Portvin den du søger. Du kan også få den som Hvid Port…

Læs mere
cl 75
Type Dessertvin, Hedvine
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Portugisisk
Fylde Fyldig, Let Sødlig
God Til Dessert, Lagrede Oste
Alkohol 20 %
Vivino 3,6
Beskrivelse

Detaljer

 Hvid portvin får en forholdsvis kort fadlagring og laves kun på grønne druer. Disse dejlige vine skal helst serveres afkølet og er særdeles glimrende til en aperitif.

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden. Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling.

Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.

www.porto-barros.pt/

I glasset

Detaljer

Flot gylden i glasset med frisk duft af hvide blomster, melon og grønne æbler. Smagen er sødmefuld med fin balance og en lang eftersmag. En god ledsager til milde desserter og moden ost. Serveringstemperatur: 10-12°C
Område og Producent

Detaljer

Floden Douro udspringer i Spanien og flyder øst mod vest på tværs af det nordlige Portugal og når Atlanterhavethavet ved Porto, som er den næststørste by i Portugal, med næsten 2 mill. indbyggere. En ældgammel by på over 2300 år og som altid har været en vigtig og central spiller i udviklingen af Europa og Portugal. Floddalen med dens bratte bjerge, som når hel ned til floden er seværdig og meget vidunderlig og vinterrasserne er velholdte, for mange får deres udkomme via dyrkningen af vin. Specielt druer til Portvin bliver der dyrket og indtil EU regulerede området, var der hundredevis af forskellige druer. Du kan se hvilke druer der bruges til denne Portvin i galleriet til venstre. Der er stadig mange og det er svært at finde helt ud af. I gamle dage var det englænderne der styrede vinfremstillingen og den dag i dag er der rigtig mange engelske navne der går igen. Barros Port blev grundlagt i 1913 og et af de firmaer som ikke var engelsk ejet. Det var nemlig manden med det gode portugisiske navn, Manoel de Barros, der har formået at få firmaet frem som en stor spiller inden for branchen og i dag er de rigtig kendte for deres prestige Portvine.