3,6 vivino

Barros Port, Tawny

95,00 kr

 

'Den sikre'

 Er det på terrassen, efter arbejde, til kagen eller desserten, så er Barros Portvin den du søger. Du kan også få den som Hvid Port…

Indhold i CL75
TypeDessertvin, Hedvine
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeFyldig
God TilBløde Oste, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
Alkohol19,5 %
Vivino3,6
Beskrivelse

 Portvin oplever i disse år en stor renæsance. Vi her i Wineboutique oplever det ved øget salg, men også ved større efterspørgsel på portvinssmagninger.

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden. Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling.

Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.

www.porto-barros.pt/

I glasset
Teglfarvet i glasset med fine noter af ristede mandler og nødder, samt en frisk duft af røde bær. Smagen er frisk og balanceret med en medium fylde og flot afrundet eftersmag.En god ledsager til lettere desserter, gerne med nødder.Serveringstemperatur: 14-0°C
Område og Producent
Barros er en traditionel producent af portvin der aldrig stopper med at lede efter de bedste druer til deres portvine. Firmaet har været i familiens eje siden det blev grundlagt i 1913, de ejer marker med den bedste beliggenhed i hele Douro dalen. I kælderen er der store reserver af ældre årgange gemt af vejen på mange forskellige typer fade, lige fra de traditionelle portvins-piper og små fade. Den store variation af vine i kælderen gør at de har mulighed for at fremstille vine med stor variation, men alle med den røde tråd fra Barros traditionen. Som skrevet søger Barros altid efter de vinbønder med de bedste marker og druesorter.