3,6 vivino

Barros Port, Tawny

95,00 kr

 

'Den sikre'

 Er det på terrassen, efter arbejde, til kagen eller desserten, så er Barros Portvin den du søger. Du kan også få den som Hvid Port…

Indhold i CL75
TypeDessertvin, Hedvine
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeFyldig
God TilBløde Oste, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
Alkohol19,5 %
Vivino3,6
Duft

Teglfarvet i glasset med fine noter af ristede mandler og nødder, samt en frisk duft af røde bær.

Smag

Smagen er frisk og balanceret med en medium fylde

Eftersmag

flot afrundet eftersmag.

Beskrivelse

 Portvin oplever i disse år en stor renæsance. Vi her i Wineboutique oplever det ved øget salg, men også ved større efterspørgsel på portvinssmagninger.

Tawny port er vin, der normalt er fremstillet af røde druer, der modnes i trætønder, der udsætter dem for gradvis oxidation og fordampning. Som et resultat af denne oxidation bliver de efterhånden gyldenbrun. Eksponeringen for ilt giver vinen "nøddeagtige" smag, der er blandet for at matche husets stil. De er søde eller halvsøde og nydes typisk som en dessertvin, men kan også parres med en kraftig hovedret.

Se husets hjemmeside HER Se en video fra det berømte hus HER

Område og Producent

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden.

Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling. Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.