3,7 vivino

Barros Late Bottled Vintage 2011

225,00 kr

 

'Port og the night'

her en meget mere koncentreret port end f.eks lillebror Tawny. Mere moden frugt, mere duft af blomme, brombær og kirsebær. En nydelse af de store, som gør Lare Bottled ports til populære vine. Vi anbefaler at du servere den ved 14 gr.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2011
Alkohol20 %
Vivino3,7
Smag

Utrolig koncentreret vin med masser af moden frugt i duft og smag.

Beskrivelse

Saftig og frugtrig mørkerød portvin som har ligget i 4 år på fad før den bliver tappet over på flaske. En LBV port ligger længere tid på fade end en årgangsportvin. Typisk mellem 4-6 år. Modsat årgangsportvinen er der sjældent bundfald i flasken, fordi vinen er blevet filtreret før aftapningen. Du kan sagtens gemme en LBV port i ca en måned efter åbning. Gemmer du den i kælderen i eksempelvis 10 år, kan der godt forekomme lidt bundfald når du åbner den.

En fin video fra Barros HER

 

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i verden
Seneste tilgængelige årgang
Billigste tilgængelige årgang
Område og Producent

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden.

Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling. Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.