Barros Colheita Port 2005

250,00 kr

 


"GodDao"


Colheita port udvikles over mange år på fade og her bliver den udsat for meget ilt. Bl.a derfor udvikles den ikke specielt meget når den så er kommet på flaske og den kan samtidig, i modsætning til vintage port, holde i køleskabet 14 dage til 3 uger.


 

Læs mere
cl 75
Type Hedvine
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Portugisisk
Fylde Blød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Let Sødlig
God Til Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
druer Tinta Roriz, Touriga Nacional
År 2005
Alkohol 20 %
Beskrivelse

Detaljer

De bedste cuvees er valgt til Colheita ports og de er blevet modnet i mindst 7 år i egetræsfade. I denne periode rackes vinen flere gange. Bottling er gjort som påkrævet, men etiketten skal angive vinens alder, aftapningsåret, og at vinen er blevet modnet i træ. Gamle Tawnies fra et enkelt år, modnes derimod for en minimumsperiode på 8 år i egefade. 

Vingårdens hjemmeside

I glasset

Detaljer

Amberfarve med en buket der minder om tørret frugt og krydderier. Blød og fløjlsagtig på ganen med en langvarig finish. Druerne er: Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Område og Producent

Detaljer

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden. Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling. Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.