3,3 vivino

Barros Colheita 2006

250,00 kr

 

"DaoDao"

Colheita port udvikles over mange år på fade og her bliver den udsat for meget ilt. Bl.a derfor udvikles den ikke specielt meget når den så er kommet på flaske og den kan samtidig, i modsætning til vintage port, holde i køleskabet 14 dage til 3 uger.

TypeHedvine
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilDessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2006
Alkohol20 %
Vivino3,3
Duft

Amberfarve med en buket der minder om tørret frugt og krydderier.

Smag

Blød og fløjlsagtig på ganen

Eftersmag

langvarig finish

Beskrivelse

De bedste cuvees er valgt til Colheita ports og de er blevet modnet i mindst 7 år i egetræsfade. I denne periode rackes vinen flere gange. Bottling er gjort som påkrævet, men etiketten skal angive vinens alder, aftapningsåret, og at vinen er blevet modnet i træ. Gamle Tawnies fra et enkelt år, modnes derimod for en minimumsperiode på 8 år i egefade.

Druerne er: Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

Se en video fra det berømte hus HER

Hvad anmelderne siger

Klassisk tawnystil når det er allerbedst. Jeg holder virkelig meget af colheita som jo egentligt blot er en årgangstawny, skriver Lars på Vivino

Område og Producent

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden.

Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling. Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.