3,9 vivino

BARROS 10 YEARS OLD TAWNY PORT

175,00 kr

 

'En tier'

10 Years Old Tawny er blandet af portvin fra flere forskellige årgange, til en husets stil med samme smagsbillede i alle aftapninger.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Dessert, Lagrede Oste
Alkohol20 %
Vivino3,9
1 stk. På lager
Duft

Flot intensitet i farven med en åben ekspressiv bouquet af krydderier og sekundære noter fra fadlagringen. Her er noter af kirsebær, hindbær og cigarkasse.

Smag

Smagen er frisk med ren frugt karakter

Eftersmag

krydret eftersmag.

Beskrivelse

Denne Portvin er fremstillet af de bedste druer, som høstes ved fuld modenhed. Vinifikationen foregår ved 28 – 30 grader og der udtrækkes maksimalt farve og smagskomponenter fra skallerne. Når mosten opnår en alkoholstyrke omkring 6 – 7 % så tilsættes druesprit og man har en færdig Portvin på 20%. Den færdige portvin lagres i husets dybe kældre og blandes af flere årgange, umiddelbart inden aftapning. 
10 Years Tawny udvikler sig ikke yderligere på flasken, men kan stå åben i op til én måned, gerne på køl, uden at miste for meget smag.

Se en video fra det hæderkronede firma HER

 

Hvad anmelderne siger
 
— Decanter
 
— Mundus Vini
 
— Berliner Wein Trophy 2018
 
— I.W.C
 
— Decanter
Område og Producent

Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden.

Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling. Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.