3,9 vivino

BARROS 10 YEARS OLD TAWNY PORT

175,00 kr

 

'En tier'

10 Years Old Tawny er blandet af portvin fra flere forskellige årgange, til en husets stil med samme smagsbillede i alle aftapninger.

TypeHedvine
Område75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Dessert, Lagrede Oste
Alkohol20 %
Vivino3,9
Beskrivelse

 

'En tier'

10 Years Old Tawny er blandet af portvin fra flere forskellige årgange, til en husets stil med samme smagsbillede i alle aftapninger.

I glasset
Flot intensitet i farven med en åben ekspressiv bouquet af krydderier og sekundære noter fra fadlagringen. Her er noter af kirsebær, hindbær og cigarkasse. Smagen er frisk med ren frugt karakter og en krydret eftersmag.En god ledsager til desserter med nødder og frisk frugt.
Område og Producent
Barros blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet og er utvivlsomt ét af Portugals mest prestigefyldte portvinsproducerende firmaer. I den dengang lille by Vila Nova de Gaia på sydbredden af Douro floden i det nordlige Portugal grundlagde Manoel de Almeida i 1913 firmaet ”Almeida em Comandita”. Vila Nova de Gaia er i dag domineret af portvinshuse og i de charmerende, snævre gader foregår aldringen og blandingen af portvin til hele verden. Her støder man på nogle af de mest berømte navne indenfor portvinsfremstilling.Manoel de Almeida havde fra etableringen i 1913 hovedfokus på produktion og salg af portvin, og siden grundlæggelsen for mere end 100 år siden har firmaets succes været stødt stigende, og kvaliteten af Barros vine er gennem årene blevet manifesteret gennem adskillige udmærkelser. Barros anses for at være specialister i den vanskelige fadlagrede stil, bedre kendt som Colheita og Tawny, og Barros portvine er højt skattet af portvinselskere i hele verden.