Austum - Ribera del Duero - Spanien

98,00 kr

'Juicy Ribera'


Fra det fantastiske vinområde der ligger langs Duero floden på det Nordspanske plateau har vi hentet denne økologiske Ribera Del Duero. Området der blandt andet er blevet gjort berømt af danske Peter Sisseck gennem hans Pingus vine, er kendt for sine kraftige men elegante rødvine lavet på druen Tinto Fina, der er det lokale navn for Tempranillo.

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Økologisk
Land Spansk
Fylde Halv Tør, Kraftig
God Til Bløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
druer Tempranillo
År 2016
Alkohol 14,5 %
Vivino 3,6
Beskrivelse

Detaljer

Stille og roligt har Bodegas Tionio sneget sig ind på de bedste spanske restauranters vinkort.
Det er et unikt vinhus, hvor man har fokus på et meget lavt udbytte, økologi, en streng drue udvælgelse og et højt niveau af ærlighed og beskedenhed.
Bodegaen har bestræbt sig på, gerne at ville nå mange vinelskere og har derfor prissat deres vine i en kategori hvor alle kan være med. Det betyder også at du her får en virkelig superb vin til få penge.

Vingårdens hjemmeside HER  

I glasset

Detaljer

Vinen er dyb rød her næsten to år efter høsten og med violette toner, da den stadig er ung. Den har en intens aroma, som domineret af florale toner og en røde bær. I munden er den frisk med bløde tanniner fra vinens korte tid på fad. Det er en vin der vil udvikle sig hele tiden og du kan med sindsro også lægge lidt til side.
Område og Producent

Detaljer

Bodegas Tionio er bosiddende i Pesquera de Duero og har her 22 hektar vinmarker. Druerne til denne vin kommer fra vinstokke, som blev plantet i 1994 og har nu en alder hvor druerne laver perfekt vin. 800 m.o.h og med en stor forskel i temperaturen fra nat til dag. Om dagen er her langt over 30 gr. og om natten ikke langt fra frysepunktet. Disse konditioner giver ekstra gode aromatiske og dybe vine. Jordtypen er for det meste limsten og grus og vinstokken står tæt plantet, hvilket giver en god konkurrence mellem stokkene og en super naturlig reguleret vækst. Høsten klares med håndkraft og med små kurve og efter gæringen kommes vinen på franske Allier egetræsfade i ca. 6 måneder.