4,1 vivino

Argiolas - Korem Isola dei Nuraghi, Sardinien

350,00 kr

 

'Sardiner i vin'

Det er faktisk sjældent at vi ser vine fra denne perle af en ø. Det er vældigt synd da vinene kan være særdeles spændende. Vinen her er topmålet af kvalitet.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSardinien
FyldeKraftig
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
Beskrivelse

Vi er i midten af det vestlige middelhav. På øen Sardinien med udsigt mod Afrika. Den nærliggende by er Cagliari. Først for nylig er vinproduktionen gået fra at søge kvantitet til kvalitet. Hvis du besøger øen vil du opleve et andet Italien. Det er ø samfund og kulturen er helt anderledes. Samtidig er det billigt her.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Gambero Rosso 2012: Duemilavini 2012: Veronelli-Guide 2012: 92 point / James Suckling: 94 point 

I glasset
Korem er en spændende blanding af lokale druer som Bovale, Carignano og Cannonau. Disse druer stammer egentlig fra Spanien, men er blevet en del af den Sardinske vinkultur. Bovale gør vinen mere elegant og de to andre sorter giver kraft og saft. Du vil opleve en vin der giver dine sanser modspil og aroma, smag og eftersmag er virkelig helt i top.
Område og Producent
Topmoderne vingård, men med respekt for traditionen og Argiolas er ikke uden grund I den allerøverste top af sardinske vinhuse - se fx hvad Robert Parker skriver om huset: "Argiolas er en toneagivende producent af sardiske hvide, røde og søde vine. Huset har arbejdet med den berømte ønolog Giacomo Tachis (Supertoscanernes fader), der var født på øen, så måske er vinenes høje kvalitet ikke så overraskende. Kort sagt var jeg blæst omkuld af de lavt prissatte vine fra Argiolas og jeg kan slet ikke anbefale dem højt nok for læsere, der endnu ikke har opdaget øens delikate vine." "Korem is a blend of Bovale (Spain's Bobal), Carignano, (France's Carignan and Spain's Carignena), and Cannonau and is a powerful, full-throttle effort. Very dark in color with a ripe plum and blackberry nose, its dense, concentrated, and firm palate, sustained and deepened by an important tannic presence, should give another dozen years of drinking pleasure, though I would wait until 2016 before beginning to sample the wine – it is potent stuff."