Argiolas - Korem Isola dei Nuraghi, Sardinien

Ikke på lager

350,00 kr

 


'Sardiner i vin'


Det er faktisk sjældent at vi ser vine fra denne perle af en ø. Det er vældigt synd da vinene kan være særdeles spændende. Vinen her er topmålet af kvalitet.

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Kraftig
God Til Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År 2013
Alkohol 14,5 %
Vivino 4,1
Beskrivelse

Detaljer

Vi er i midten af det vestlige middelhav. På øen Sardinien med udsigt mod Afrika. Den nærliggende by er Cagliari. Først for nylig er vinproduktionen gået fra at søge kvantitet til kvalitet. Hvis du besøger øen vil du opleve et andet Italien. Det er ø samfund og kulturen er helt anderledes. Samtidig er det billigt her.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Gambero Rosso 2012: Duemilavini 2012: Veronelli-Guide 2012: 92 point / James Suckling: 94 point 

I glasset

Detaljer

Korem er en spændende blanding af lokale druer som Bovale, Carignano og Cannonau. Disse druer stammer egentlig fra Spanien, men er blevet en del af den Sardinske vinkultur. Bovale gør vinen mere elegant og de to andre sorter giver kraft og saft. Du vil opleve en vin der giver dine sanser modspil og aroma, smag og eftersmag er virkelig helt i top.
Område og Producent

Detaljer

Topmoderne vingård, men med respekt for traditionen og Argiolas er ikke uden grund I den allerøverste top af sardinske vinhuse - se fx hvad Robert Parker skriver om huset: "Argiolas er en toneagivende producent af sardiske hvide, røde og søde vine. Huset har arbejdet med den berømte ønolog Giacomo Tachis (Supertoscanernes fader), der var født på øen, så måske er vinenes høje kvalitet ikke så overraskende. Kort sagt var jeg blæst omkuld af de lavt prissatte vine fra Argiolas og jeg kan slet ikke anbefale dem højt nok for læsere, der endnu ikke har opdaget øens delikate vine." "Korem is a blend of Bovale (Spain's Bobal), Carignano, (France's Carignan and Spain's Carignena), and Cannonau and is a powerful, full-throttle effort. Very dark in color with a ripe plum and blackberry nose, its dense, concentrated, and firm palate, sustained and deepened by an important tannic presence, should give another dozen years of drinking pleasure, though I would wait until 2016 before beginning to sample the wine – it is potent stuff."