4,1 vivino
Sælges kun i butikken

Appassimento - Castellani - Puglia - 6 stk i original trækasse

Tilbuds Pris: 750,00 kr

Før Pris: 850,00 kr

 

"The wood case"

Til din egen kælder eller som en fantastisk gaveidé har vi lige fået denne virkelig gode appassimento vin fra Puglien ind. Fin kvalitet, 15% alkohol og så en smuk trækasse a' 6 fl. What's not to like?

 

 

KunibutikJa
TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePuglien
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
DruerNegroamaro, Primitivo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2020
Alkohol15 %
Vivino4,1
50 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

En meget elegant vin med intens rødlilla farve, delikat og intens frugtduft, fyldig, men samtidig blød og rund frugtsmag med perfekt balance mellem
bløde tanniner og syre.

Beskrivelse

Over 800 kilometer kystlinje definerer de geografiske grænser for Puglia-regionen. Den er lang og smal, forsigtigt kilet ind i Middelhavet og kaldes populært "den italienske hæl".

Puglia består af Daunia og High Murgia, Murge, Lower Murgia og Itria Valley, Messapia og Salento. Disse fem territorier er veldefinerede vindistrikter, stærkt forankret til typiske druer, der kendetegner produktionerne.
En bred ampelografisamling gør forskellen mellem Puglia og andre italienske eller sydlige regioner. Karakteriseret ved en markant foranderlighed af sit territorium, kan Puglia regne med en bred vifte af terroir, der kommer til udtryk i en rig buket af aromaer og smag uden sidestykke. Det skifter fra Daunia-bjergtoppe til Salentos sandede kyst, der går gennem store og solrige bakkeområder.
Indfødte druer - men også til de mange sorter af nationale og internationale druer, der nu permanent bor i regionen - får enestående gaver fra solen og jorden i Puglia. De har en meget karakteristisk og imponerende struktur. Takket være vinmagernes passion og erfaring er resultatet i Puglia autentiske vine, for det meste røde, med en stærk karakter og identitet.

Druerne tilberedes efter Appassimento-metoden. Appassimento er mest berømt for den unikke stil af nogle af Ventos mest elskede vine, herunder Valpolicella Ripasso og Amarone. Det er processen med at tørre druer i ventilerede tørrehytter (fruttai) i løbet af vintermånederne.
 
Gennem tørringsprocessen mister druerne omkring 30 % af deres vandindhold, sukker og smagsstoffer i druerne koncentreres. Derudover falder surhedsgraden, mens resveratrol (forbindelserne forbundet med antioxidantegenskaber i vin) og glycerinniveauer stiger, hvilket giver balance, rigdom og en unik 'blank' tekstur til vinene.
 
Her anvendes Appassimento-metoden på druerne Negroamaro og Primitivo fra Puglia-området i det sydøstlige Italien. En vin, der er fyldig, rig og kompleks. Masser af komplekse og frugtige smage med noter af mørke, modne kirsebær, friske urter og vanilje.
 
OBS: Leveres kun i original trækasse og ved køb af 6 fl.
Hvad anmelderne siger

LUCA MARONI

97 POINT

Område og Producent

Castellanis vingård blev etableret i Montecalvoli i slutningen af ​​det 19. århundrede, da Alfred, mangeårig vinavler, beslutter sig for at begynde at aftappe og sælge sin vin. I 1903 er virksomheden officielt registreret i handelskammeret i Pisa. Alfredos søn, Duilio, sammen med sin bror Mario starter firmaets ekspansionsperiode. 

Duilio er en omhyggelig mand, der deltager aktivt i alle arbejdsfaser. Den vigtigste vingård er den i Santa Lucia, i den frugtbare Arno-dal, hvor en frisk og "egnet til lagring" rødvin produceres og aftappes i typiske halmbelagte kolber, hvilket får de transalpine markeders interesse. En dag i den lille landbrugslandsby Montecalvoli kommer en jernbanevogn trukket af en potent lastbil. Skaberen af ​​dette mirakel er Giorgio, Duilios søn, målbevidst og ambitiøs mand, som starter eksport i stor skala. 

Oversvømmelsen i 1966 forårsager store skader på vingården Montecalvoli. Det besluttes derefter midlertidigt at overføre virksomheden til Burchino Estate, på bakkerne i Terricciola. Giorgios bror, Roberto, genial journalist på avisen "Il Giornale del Mattino" i Firenze skynder sig at hjælpe med at skovle mudder væk fra familiens vingård. Så bliver han og bidrager til virksomhedens udvikling. Roberto er en belæst og kosmopolitisk mand, der starter en pionervirksomhed på fjerntliggende markeder og bliver en af ​​fortalere for Chiantis internationale succes. 

Købet af Poggio al Casone-vingården falder sammen med udvidelsen af ​​vingården på Travalda Estate i Santa Lucia. I løbet af natten til nytårsdag 1982 brænder huset ned til grunden. Det ser ud til at være enden. Men inden for få måneder køber Castellani-brødrene Campomaggio Estate, og takket være bidraget fra Piergiorgio, Robertos søn, samler virksomheden styrke. 

Vinavl og teknologisk forskning fremmes og kloge specialister som den unge ønolog Sabino Russo og agronomen Federico Comassi udnævnes. I dag forfølger dette hundredårige firma meget entusiastisk målet om at producere vine, som er udtryk for en af ​​de største ønologiske regioner i verden: Toscana. 

I dag producere man vin fra hele Italien