3,7 vivino

ANTICA CORTE, Ripasso - Veneto

128,00 kr
  • Køb 6 for 79 pr. fl. og spar 39%

 

'Ripasso Tak'


Aldrig har så mange vine hos danske supermarkeder haft navne, som ligner navnet og vinmetoden Ripasso. Vi tror nu kunderne godt kan gennemskue dette. Her er det rigtig Ripasso…

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig
God TilBløde Oste, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerCorvina, Molinara, Rondinella
År2016
Alkohol14 %
Vivino3,7
Duft

Vinen er smuk rubinrød i glasset med et lyst skær. Duften er intens og frugtrig med noter af mørke kirsebær og fine hints af krydderier.

Smag

I munden opleves vinen tør med en flot struktur, her går noterne fra duften igen og suppleres af et væld af røde bær og et flot krydret udtryk.

Eftersmag

Eftersmagen er lang og vedvarende og vidner om en vin i fuldendt balance.

Beskrivelse

Vinen gæres anden gang på resterne fra Amarone-produktionen, og får derved sin karakteristiske smag og duft.
Aldrig har denne type vin været mere populær end nu og det både herhjemme og i udlandet. Vinproducenterne har svært ved at levere Ripasso fra kernedistrikterne, men køber op i jorde, som er knap så velegnede til vinproduktion og fra disse jorde kommer der vine, som ikke har helt den originale karakter og intensitet.
Vi har ledt med lys og lygte for at finde en “rigtig” Ripasso og til en for Jer god pris.

Se en lille video derfra HER

 

 

Område og Producent

Området Veneto ligger godt beskyttet af Alperne i det nordligste Italien, hvor Gardasøens milde klima skaber yderst gunstige betingelser for vinproduktion. Her laves nogle af Italiens mest berømte og værdsatte vine. Ripasso kommer af det italienske ord ripassare, som betyder at “passere igen”. Ripasso-metoden betyder, at den unge og frugtrige Valpolicella-vin gennemgår en andengæring på drueskallerne fra Amarone. Derved omdannes en ung vin, så den på naturlig vis får tilført farve, smag, fylde, karakter og alkohol. Populært sagt opnår man hermed en vin, der smagsmæssigt placerer sig mellem en almindelig Valpolicella og en Amarone, men som er mildere end en Amarone, hvilket også gør den mere alsidig i forhold til mad.