4,2 vivino

Anne Pichon - Grenache - Provence

135,00 kr
  • Køb 6 for 105.00 pr. fl. og spar 23%

 

'Je t'aime'

Det er skønt at se hvordan danskerne er begyndt at drikke syd-franske vine igen. Priserne og kvaliteten er i harmoni og du kan herfra finde små perler, som du kommer til at elske.

Vinen her er i vores top 5 kategori over fleste genbestillinger.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
OmrådeProvence
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerGrenache noir
År2020
Alkohol15 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

En helt speciel Cuvée med masser af bagte frugter og en smule noter af lakrids og krydderi

tabs-icon2 Smag

En varm, blød og lækker rødvin med en fin struktur

tabs-icon3 Eftersmag

delikat eftersmag.

Beskrivelse

Vingården er et lille uanseelig sted, med sine vinmarker klos oppe af murerne. Udsigten og området er prangende og både Mont Ventoux og Avignon ligger ikke langt væk.

Winemaker’en udtaler ”Jeg har lagt al min passion i produktionen af denne Cuvée. Jeg har dedikeret vinen til min danske hustru Anne, der elsker naturen lige så meget som jeg selv.”

Markerne dyrkes med stor passion og helt uden brug af pesticider og kemikalier. Man kan sige, at markerne nærmest går i ét med naturen, derfor har vinen fået navnet Sauvage, der henviser til den naturlige vilde måde at dyrke druerne. Grenache-druerne udvikler sig og modner så naturligt som muligt, inden de håndplukkes, når de har opnået perfekt modenhed.

Forpligtet til tanken om friskhed skabte Marc og Anne "Sauvage" vine. Ideen med Sauvage er at få den friske, enkle stil uden for meget alkohol." En blanding af 80% Syrah (25 år gamle økologiske vinstokke), som naturligt fermenteres i ti dage i rustfrit ståltanke og 20% ​​Grenache Noir (35 år gamle organiske vinstokke), som naturligt fermenterer i cementtanke, "Sauvage" er en ufiltreret vin. Håndhøstet om natten, når den er moden. 5-dages kold maceration for at udvinde farve og frugt uden tanniner. "Syrah var hensigtsmæssigt håndhøstet, når den bare modnes til 12%, men ikke over moden, for at opnå en stil, der er frisk med god mineralitet og masser af aromaer og smag af små røde frugter og violette blomster," 

Se en video fra vingården HER

Læs meget mere ved at klikke HER

Hvad anmelderne siger

Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig, rigtig lækker rødvin med en indtagende, blød frugt, fin krydring og en eftersmag, der fortsætter den gode druesmag." (Uge 11 / 2017)

Årgang 2016
VinAvisen - 5 stjerner - "Stor og flot rødvin. Muskler har den, intens frugt, en dejlig sødme, tilpas syre..." 

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Marc Pichon købte Domaine le Murmurium i Cote de Ventoux landsbyen Mormoiron i begyndelsen af ​​2008 og navngav sin nye vinmærke efter sin danske kone Anne. Bestående af 13 hektar gamle vingårde på prime terroir støder op til Chateau Pesquie, er Murmurium afledt af latin, der betyder "The Buzzing Song of Bees", et gammelt firmanavn, der er hædret af kammen på Anne Pichon-etiketterne.

I de senere år har Anne Pichon Wines erhvervet flere gamle vinmarker for at bringe domænenes størrelse til 21 hektar. "De bedste vinmarker i Ventoux er ringe og vanskelige at dyrke," sagde Marc. "De er dem, som folk vil slippe af med." Med organisk vinmarker, der omfatter 9 ha Grenache, 5 ha Syrah, 1 ha Merlot, 0,8 ha Carignan, 1,2 ha Roussanne, 1,5 ha Viognier, 0,7 ha Grenache Blanc, 1,5 ha Clairette og 0.3 ha Bourboulenc, er mikroklimaet i Anne Pichon tørt, med kølige nætter og med en jordbund, der bevarer fugt, når det regner. På grund af Mistralen, der fejer op fra bakkerne nedenfor, er frugten mindre modtagelig for råd og sygdom, som giver et ideelt miljø for økologisk vinavl.

Man anvender omhyggelig vingårdsledelse, lave udbytter og sen høst, Pichon hånd-høstes og rødvin er vinificeret i små 50 hL cementtanke eller rustfrit stål ved lav temperatur for at opnå en lang maceration. Til udvinding udførte Marc normalt to bløde pumpesprøjter hver dag, med yderligere manuelle nedstødninger, hvis det er nødvendigt. Fermentationerne strækker sig 3-4 uger med en langsom progressiv stigning i temperatur for at ekstrahere en meget fin tanninstruktur. Den malolaktiske gæring og ældning finder sted dels i egetræsfad, men hovedsagelig i cementtanke. Hvide vine er lavet af kun et let pres af første runde juice og vinificeret i rustfrit stål tanke med streng temperatur kontrol for at opretholde en balance af moden frugt og friskhed.