Andersen Winery - Ribs - sød

279,00 kr
  • Køb 2 for 500 og spar 11%

 

"Sweet ribs"

Danske ribs, som er nøje udvalgte af Mads Andersen. Når den rette balance mellem syre og sødme er til stede, plukkes bærrerne og køres hurtigt til vineriet på Mols.

Champagnemetoden er udviklet og forfinet siden starten af 1700-tallet. Men én ting er metode, en anden er ingrediens. Hos Andersen Winery bruges det, der giver mest mening. Danske frugter og bær har nemlig en perfekt syreprofil, når det kommer til mousserende vine. Derfor bruger man selvfølgelig de æbler, stikkelsbær, solbær og jordbær, der findes lige udenfor døren til at fremstille mousserende vine i verdensklasse!

Ved at kombinere den traditionelle metode med de fineste danskproducerede råvarer skabes der innovative produkter, som forener det bedste af det bedste.

 

Beskrivelse

Før frugten bliver udvalgt til Andersens vin, testes den indgående for for syre, sødme, aroma og bitterstoffer. Derefter håndsorteres frugten og den presses og gæres. Til de fleste af deres vintyper placeres flaskerne med de nye vine i kældre i mange måneder. De sidste 21 dage hånddrejes flaskerne, nøjagtig som i Champagne, så de til sidst står i oprejst position i såkaldte pupitre. Herefter degorgeres vinen, hvor den midlertidig prop skydes af med tilhørende bundfald. Til sidst tilsættes den dosage som bestemmer sødmegraden.

Den nordiske bølge er nu kommet til disse helt unikke typer frugtvine, som ikke er smagt før.

Hvordan vinene laves hos Andersen Winery Se her

Hvad anmelderne siger

Ikke bedømt endnu pr. 31 okt. 2018.  Anmeld gerne på Vivino

I glasset
De nøje udvalgte danske Ribs af sorten Rondom fermenteres og blendes med æblevin baseret på det det danske æble Ingridmarie. Herefter gennemgår andengæres vinen på flaske, jf den traditionelle metode som vi kender fra bl.a. Champagne.Vinen lagres på gær i cirka 9 måneder inden den degorgeres. Rondom Ribs er en mousserende dessertvin som har sommerens friskhed i sig. Det er en sommerlig dessertvin med krydrede noter af røde ribs og stikkelsbær.Rondom 2017 serveres alene eller til desserter som f.eks. lagkage, hvid chokolade mousse, pandekager, creme brulee eller pannacotta.
Område og Producent
Andersen Winery er et dansk vineri, som er beliggende i det fantastiske landskab ved Mols Bjerge. Her fremstilles der mousserende frugtvine i absolut verdensklasse. Vinmageren udvælger det bedste indenfor danske frugter, druer og bær og gør dem til en unik smagsoplevelse. Andersen Winery har adresse i den lille landsby Vrinners- Bag Andersen Winery står vinmager Mads Groom Andersen, madspecialist Frantz Maurice Scott Lundby og iværksætter Morten Rinder Stengaard. Sammen formår vi at få alle nuancer i spil. Sanserne skal vækkes. Det samme skal nysgerrigheden.En vigtig del af deres mission er nemlig at inspirere til, hvordan deres mousserende vine kan spille sammen med mad. Typisk serveres champagne før selve måltidet – som noget, der åbner op for sanserne og gør smagsløgene klar. Deres mousserende vine kan serveres som aperitif på præcis samme måde som champagne. Men man fokuserer også på at skabe mousserende vine, som egner sig særdeles godt til mad på højeste niveau.I vineriet huserer vinmager Mads Groom Andersen fra Lerbjerg ved Hadsten med store tanke, der alt i alt kan rumme 20.000 liter vin under gæring.Og det med håndarbejde skal i den grad tages bogstaveligt."Hver eneste flaske vin, der ryger ud herfra, har jeg haft i hånden mindst 70 gange. Hver eneste flaske skal nemlig vendes og drejes i forbindelse med gæring nummer to, der finder sted mens vinen er på flaske. Ellers finder gæringen ikke sted på den helt rigtige måde", fortæller Mads Groom Andersen, der nok er bedst kendt i Favrskov som folkeskolelærer.Derfor ligger priser på de fine mousserende vine fra Vrinners da også med en udsalgspris mellem 200 og 300 kroner."Det er nogenlunde den samme pris som for en billig flaske champagne, der jo har været gennem det samme stykke håndarbejde". En vigtig del af de herres mission er, at inspirere dig, til hvordan deres mousserende vine kan spille sammen med mad. Det er lykkedes og i dag findes deres vine i kendte restauranter som, Henne Kirkeby Kro, Kong Hans og Geranium. Derudover får vinene konstant høje anmeldelser og mange priser.