3,7 vivino

AMPELIDAE “MARIGNY-NEUF” SAUVIGNON BLANC - LOIRE

120,00 kr
  • Køb 6 for 98.00 pr. fl. og spar 19%

 

"Organic Beast"

Sauvignon Blanc Marigny-Neuf er et hit – ‘Le Beststeller’, som vinmager Frédéric selv kalder den med umiskendelig fransk accent. Rank, frisk og blød Sauvignon med masser af nyslået græs, hyld, kridt og grønt æble.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodebio. øko, veganer
LandFransk
OmrådeLoire
FyldeFrisk, Mineralsk, Tør
DruerSauvignon Blanc
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr
År2020
Alkohol13 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Intens, livlig og med mineralske noter

tabs-icon2 Smag

Frugtigheden er punchy og kombineres perfekt med nogle vegetabilske og saltholdige nuancer. En livlig vin, som byder på en generøs aromatisk kraft.

Beskrivelse

Ampelidae er et domæne, der byder på fine rene vine, og som ligger mellem økologi og teknologi takket være en global og innovativ tilgang, der er optaget af at respektere miljøet. Ejendommen er den første økologiske vinbonde i Loire-dalen og er etableret i Vienne i en landsby med tilnavnet Pauillac de Vienne.

Vingården har unikke karakteristika af sin art, fordi den er placeret på krydsfeltet mellem flere bassiner: Parisian, Médoc, Armorican og Massif Central, hvilket giver den mulighed for at dyrke en bred vifte af druesorter.

Marigny-Neuf-serien har været overbevisende i mange år med sin konsistens og nøjagtighed. Det er det autentiske udtryk for de store varianter af Loire-dalen.

Du vil finde den reneste stil af sidstnævnte (Sauvignon Blanc, Pinot Noir), alle forstærket af et unikt terroir, som har været vingårdens stolthed siden 1995.

Afstilkning og derefter pellikulær maceration ved lav temperatur (aromatisk ekstraktion). Presning og koldsætning før gæring i rustfri stålkar.

Efter endt fermentering er vinen også lagret sur lie – altså på bærmen – 6 måneder i ståltankene og har 0,9 gram restsukker pr. liter. 

Det er den ideelle vin som aperitif. Den passer meget godt til en grøntsagsterrine, græske svampe, avocado med krabbe eller rejer, asparges med en mousseline sauce, en jomfruhummer eller fisketerrin, skaldyr, rejer, la plancha, fyldte blæksprutter eller blæksprutter, stegt ferskvandsfisk, fisk (fjeldørred , sandart i hvid smørsauce, aborrefileter, torsk). 

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Ampelidae er en pioner inden for økologisk vindyrkning i Loire-dalen. Vingårdens mål er at udvikle fremragende vine med en innovativ global tilgang og optaget af respekten for dets miljøer.

 Filosofien er baseret på tre hovedakser:

-Altid styret af principperne for økologisk landbrug stræbes der efter at tilpasse arbejdsmetoderne til hver af deres parceller i henhold til deres egne karakteristika (jord, relieffer, druesorter, flora tilstede og nært miljø osv.).

-At producere vine, der er tro mod de skridt, der er taget i vinmarkerne og til de naturlige udtryk for druesorterne, har været Ampelidae's kodeord siden starten. At reducere indgreb så meget som muligt, innovere eller stole på forfædres praksis og perfektionere deres videnskabelige viden, er alle måder man udforsker for at tilbyde traditionelle eller mere moderne vine, som vil glæde amatører og uindviede, og har været det i næsten 30 år.

-Ampelidae stræber efter at tilbyde de bedst mulige betingelser for sine medarbejdere og partnere: gennemsigtighed, retfærdig aflønning, velvilje og prioritering af lokale kredsløb, som man deler de samme værdier af respekt med...

--------------

Ampelidae blev født fra mødet mellem tre historier: Frédéric Brochet, eventyrets grundlægger, af Meuli-familien, der sluttede sig til ham for at støtte udviklingen af ​​ejendommen, og af en gruppe vinbønder fra Vienne, der delte den samme opfattelse.

Vingården strækker sig over en radius på omkring tredive kilometer, ved krydset mellem de to bassiner i Paris og Médocain (Bordeaux), samt Massifs Central (Auvergne) og Armoricain (Bretagne).  

I denne sydlige del af Loire-dalen nyder vinstokkene godt af et tempereret havklima og derfor af et væld af jordbund, der gør den rig.

I 1995 grundlagde Frédéric Brochet Ampelidae og indrettede godset i sin familiekælder på La Mailleterie. Han arbejdede derefter på en grund på en halv hektar, hvis matrikelnummer "1328" vil give navn til deres store cuvée af Pinot Noir... Allerede nu er vinene fra Ampelidae frugten af ​​en perfekt harmoni mellem økologisk vindyrkning og ekspertforsker i vingården. Denne innovative tilgang, der kombinerer knowhow om naturlige metoder og banebrydende vinfremstillingsteknologier, har siden været Ampelidaes DNA.

Frédéric Brochet forlod ledelsen af ​​Ampelidae i 2020. Siden da har familien Meuli foreviget eventyret og skabt en dynamik i kontinuiteten af ​​det, der gjorde godset berømt. I dag er det med et ungt og talentfuldt team, at Ampelidae bestræber sig på at være en stor spiller inden for økologisk vin i Frankrig og internationalt.