4,1 vivino

ALEXANDRE BONNET - TRÉSOR GACHÉ - BRUT CHAMPAGNE

625,00 kr

 

'Goldie'

Champagne er et af denne verdens største brands. Alle ved hvad champagne er, men det er ikke alle der ved hviken tradtion og hvilket arbejde der ligger bag ved. Alle vine har en såkaldt andengæring og denne foregår udenfor flasken, men i Champagne er det modsat. Derfor denne kraftige og tykke flasker, som kan modstå op til 8 bar. Derfor pas på når du åbner de ædle dråber.

TypeChampagne
Indhold i CL75
LandFransk
FyldeFyldig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilAperitif, Fisk, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
Vivino4,1
Beskrivelse

Denne flaske fejrer en særlig begivenhed, der fandt sted på House of Alexandre Bonnet tilbage i 2012 under renoveringen af en bygning på ejendommen. Under renoveringen blev der fundet en skat som bestod af 497 gamle guldmønter fra 1834 og frem til 1928. Man valgte at sælge skatten i Florida et år senere for det totale beløb af 800.000 Euro. Halvdelen tilkom en medarbejder på Alexandre Bonnet, nemlig den selvsamme som fandt skatten et år tidligere. Han arbejder stadig på gården den dag i dag.

Blendet består af forskellige vintage årgang, men indeholder en god del Chardonnay fra 2004.

Vingårdens hjemmeside

Se video

Område og Producent

Historien om Alexandre Bonnet Champagne går langt tilbage, og firmaet har dets ophav i den fantastiske landsby ”Les Riceys”. Med tre forskellige appellationer d'origine contrôlée (AOC), er det et enestående sted til vinfremstilling. Med 2086 hektar vinmarker er det det største vinproducerende distrikt i Champagne-regionen. Takket være de geologiske og geografiske egenskaber, er Riceys vinmarker også blandt de vinproducerende områder, der tilbyder de bedste Pinots Noirs i Côte des Bar. Helt tilbage i 1934 begyndte Lucien Noble at vokse deres egne vinstokke. Hans passion blev videregivet til de næste generationer, indtil 1970 hvor René, Serge og Alain Bonnet grundlagde Alexandre Bonnet-mærket. Alexandre Bonnet Champagne ejer over 45 hektar vinmarker og er i dag et klassisk Champagne-hus. Selvom Alexandre Bonnet ikke er et af de største champagne-huse, så er de alligevel store nok til at have et team af specialister, som dækker alle områder produktionen igennem. Når det er sagt så er de alligevel små nok til kun at gøre brug af druer fra egne marker. Her får man altså det bedste for to verdener. Al deres Champagne er autentiske, og fremhæver specielt Pinot Noir-sorten med vintage-årgange som i fx deres ”Noir Extra Brut”, ”Blanc de Noirs” og ”Perle Rosée”, samt den ikoniske ”Rosé des Riceys”. Hugh Johnson har nævnt Alexandre Bonnet som et meget anbefalelsesværdigt hus i den sydlige del af Champagne. Han skriver også at firmaets vinmarker passes med stor omhu, hvilket giver Alexandre Bonnet faste og karakterfyldte champagner, samt stor frugt og potentiale til lagring.