3,8 vivino

Alexandre Bonnet Expression - Rosée

575,00 kr

 

"Rosé a'la elite"

 Bonnet Champagne har været Louis d. 14 ynglinschampagne. Han blev gjort opmærksom på den af de bygherre der byggede versailles slottet. Så føl dig lidt kongelig når du drikker denne top Champagne.

TypeChampagne
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Fisk, Grillede retter, Skaldyr, Vildt
Alkohol12,5 %
Vivino3,8
Duft

Flot og klar lilla farve med kobberagtige nuancer og fine regelmæssige bobler. Aromaen afslører antydninger af jordbær, kirsebær og stikkelsbær.

Smag

Smagen er stærk på paletten og denne 100% Pinot Noir Champagne vækker alle sanser til live.

Beskrivelse

Med over 110 ha vinmarker er Bonnet en fin spiller blandt de rigtig store huse i Champagne. På disse marker kan de dyrke flere forskellige typer. Både de lidt sjældnere årgangschampagner, over rosé til almindelige men fyldige og meget traditionelle brut champagner.

Champagnen her er en 2014, men pga at vinen ikke har ligget de 3 år på bærmen, må den iflg. regulativerne ikke kaldes vintage, men ikke destomindre er det udelukkende druer høstet 2014.

Denne klassiske rosé champagne er blevet skabt direkte på skinnet fra druerne. Det er kun meget få huse, som stadig benytter sig af denne metode da produktionsprocessen er yderst kompleks.

Vingårdens hjemmeside

Se video

Område og Producent

Historien om Alexandre Bonnet Champagne går langt tilbage, og firmaet har dets ophav i den fantastiske landsby ”Les Riceys”. Med tre forskellige appellationer d'origine contrôlée (AOC), er det et enestående sted til vinfremstilling. Med 2086 hektar vinmarker er det det største vinproducerende distrikt i Champagne-regionen.

Takket være de geologiske og geografiske egenskaber, er Riceys vinmarker også blandt de vinproducerende områder, der tilbyder de bedste Pinots Noirs i Côte des Bar. Helt tilbage i 1934 begyndte Lucien Noble at vokse deres egne vinstokke. Hans passion blev videregivet til de næste generationer, indtil 1970 hvor René, Serge og Alain Bonnet grundlagde Alexandre Bonnet-mærket. Alexandre Bonnet Champagne ejer over 45 hektar vinmarker og er i dag et klassisk Champagne-hus.

Selvom Alexandre Bonnet ikke er et af de største champagne-huse, så er de alligevel store nok til at have et team af specialister, som dækker alle områder produktionen igennem. Når det er sagt så er de alligevel små nok til kun at gøre brug af druer fra egne marker. Her får man altså det bedste for to verdener. Al deres Champagne er autentiske, og fremhæver specielt Pinot Noir-sorten med vintage-årgange som i fx deres ”Noir Extra Brut”, ”Blanc de Noirs” og ”Perle Rosée”, samt den ikoniske ”Rosé des Riceys”.

Hugh Johnson har nævnt Alexandre Bonnet som et meget anbefalelsesværdigt hus i den sydlige del af Champagne. Han skriver også at firmaets vinmarker passes med stor omhu, hvilket giver Alexandre Bonnet faste og karakterfyldte champagner, samt stor frugt og potentiale til lagring