4,3 vivino

ALEXANDRE BONNET CUVÉE MILLÉSIMÉE BRUT 2010

575,00 kr

 

"Year ten"

Bonnet Champagne har været Louis d. 14 ynglinschampagne. Han blev gjort opmærksom på den af de bygherre der byggede versailles slottet. Så føl dig lidt kongelig når du drikker denne top Champagne.

TypeChampagne
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFrugtig, Fyldig, Letkrydret, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilBløde Oste, Fisk, Vildt
År2010
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
Duft

Næsen giver lime, grønne æbler, smuttede mandler og flint

Smag

Vinen har en gylden farve med meget elegante bobler. Aromaen er Pinot domineret og smagen er frugtig og generøs.

Eftersmag

Meget lang finish

Beskrivelse

Denne vintage årgang fra 2010 er specielt god pga. klimaet samme år. Året kan sammenlignes med 1996 og høsten var utroligt flot med meget modne druer. Dette har skabt en unik vintage Champagne, som er en blanding af de to druer Pinot Noir og Chardonnay.

Vingårdens hjemmeside

Se video

Hvad anmelderne siger
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser
Område og Producent

Historien om Alexandre Bonnet Champagne går langt tilbage, og firmaet har dets ophav i den fantastiske landsby ”Les Riceys”. Med tre forskellige appellationer d'origine contrôlée (AOC), er det et enestående sted til vinfremstilling. Med 2086 hektar vinmarker er det det største vinproducerende distrikt i Champagne-regionen.

Takket være de geologiske og geografiske egenskaber, er Riceys vinmarker også blandt de vinproducerende områder, der tilbyder de bedste Pinots Noirs i Côte des Bar. Helt tilbage i 1934 begyndte Lucien Noble at vokse deres egne vinstokke. Hans passion blev videregivet til de næste generationer, indtil 1970 hvor René, Serge og Alain Bonnet grundlagde Alexandre Bonnet-mærket. Alexandre Bonnet Champagne ejer over 45 hektar vinmarker og er i dag et klassisk Champagne-hus.

Selvom Alexandre Bonnet ikke er et af de største champagne-huse, så er de alligevel store nok til at have et team af specialister, som dækker alle områder produktionen igennem. Når det er sagt så er de alligevel små nok til kun at gøre brug af druer fra egne marker. Her får man altså det bedste for to verdener. Al deres Champagne er autentiske, og fremhæver specielt Pinot Noir-sorten med vintage-årgange som i fx deres ”Noir Extra Brut”, ”Blanc de Noirs” og ”Perle Rosée”, samt den ikoniske ”Rosé des Riceys”.

Hugh Johnson har nævnt Alexandre Bonnet som et meget anbefalelsesværdigt hus i den sydlige del af Champagne. Han skriver også at firmaets vinmarker passes med stor omhu, hvilket giver Alexandre Bonnet faste og karakterfyldte champagner, samt stor frugt og potentiale til lagring