4,2 vivino

Alchymia IGT - Duca di Saragnano - Primitivo - Puglia

185,00 kr
  • Køb 6 for 155 pr. fl. og spar 17%

 

'Primitivo elegance'

En kraftig sag, men med elegante toner, som man ikke altid kan forvente af primitivo vine fra Puglien.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePuglien
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerPrimitivo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
Beskrivelse

Indtil 1990’erne var Primitivo og Zinfandel officielt to forskellige druesorter. En DNA test afslørede imidlertid, at de to druer faktisk er identiske. I Italien er Primitivo-druen én af de mest plantede druer. Den giver smukke mørke vine med masser af saft og kraft og et højt alkoholindhold. I den syditalienske provins Puglia trives druen særligt godt. Primitivo-druen har en tyk skal og kan derfor modstå den megen sol og varme i området.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Årgang 2014
Luca Maroni - 98 point
20th Berliner Wein Trophy 2016 - Guldmedalje

Blandt top 1% af alle vine i verden
I glasset
Indtil 1990’erne var Primitivo og Zinfandel officielt to forskellige druesorter. En DNA test afslørede imidlertid, at de to druer faktisk er identiske. I Italien er Primitivo-druen én af de mest plantede druer. Den giver smukke mørke vine med masser af saft og kraft og et højt alkoholindhold. I den syditalienske provins Puglia trives druen særligt godt. Primitivo-druen har en tyk skal og kan derfor modstå den megen sol og varme i området.Alchimia har en dyb og intens rød farve med fine lilla aftegninger. Den varme bouquet er karakteriseret af moden frugt som kirsebær og blommer med et fint strejf af søde krydderier. Vinen er fyldig og rund med en lækker tekstur og en lang vedholdende eftersmag.Server Alchimia til krydrede pastaretter, en god steg eller modne oste.Serveringstemperatur 16-18°C.
Område og Producent
Familien Barbanera grundlagde deres familiefirma i 1938 i ét af Italiens smukkeste hjørner, på Monte Cetonas skråninger i området Valdichiana i Toscanas bjergtagende landskab. I dag fremstår Barbanera som en dynamisk, moderne virksomhed med eksport til det meste af verden. Oprindeligt koncentrerede familien sig om vine fra Toscana, men den stigende efterspørgsel efter vine fra Italiens øvrige regioner førte til en udvidelse af Barbaneras produktportefølje, som nu også omfatter vine fra andre italienske områder bl.a. denne lækre vin fra Puglia. Ikke ufortjent har Barbaneras vine de seneste år opnået adskillige udmærkelser og medaljer. Ét af de helt store resultater er Vecciano Toscana Rosso 2011, som af Luca Maroni blev kåret som "Best Red Wine of Italy" i hans guide "Annuario dei Migliori Vini Italiani 2014" (The 2014 yearbook of the best Italian wines).Serien Duca di Saragnano er navngivet efter Hertugen af Saragnano, som var flygtet fra araberne og havde slået sig ned i Midtitalien og her arvede titlen Hertug af Saragnano. Han blev en nær ven af familien Barbanera, og som et symbol på deres venskab tillod han familien Barbanera at benytte navnet Duca Saragnano til en serie af vine. Når vi skåler i Duca di Saragnano vinen, udbringer vi derfor en skål for det tætte venskab imellem mennesker.