3,9 vivino

"04" - Svoltacarrozze - Toscana IGT

114,50 kr
  • Køb 6 for 99.5 pr. fl. og spar 14%

'

"Natur i flaske"

Isotta og Guilio Meonis svimlende smukke vin fra udkanten af Montalcino. Lavet på præcis den måde, som man har gjort i århundreder. Sangiovese Grosso, lidt Cabernet og lang tids lagring i slovensk eg. Naturvin næsten uden svovl og økologisk dyrket.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeNaturvin
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFadpræget, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerCabernet Sauvignon, Sangiovese
År2004
Alkohol13 %
Vivino3,9
Smag

Tæt vævet, aromatisk, kultiveret og elegant med masser af solbær, mørke kirsebær, mynte, viol, cedertræ, tobak, trøfler og kaffe. Perfekt moden netop nu. Vinen er endnu et bevis på det store potentiale i Toscana.

Beskrivelse

Resultatet er, at i dag laver Isotta og Giulio toscansk naturvin fra otte hektar vinmarker ikke langt fra Montalcino, alle placeret i højden og med pliocæn-undergrund.
Der manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie.
Det her er den ægte Sangiovese – toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden!
Vinen er håndhøstet over i små kurve i midten af oktober og gæret på slovenske træfade.
Derefter er vinen blevet yderligere modnet på andre slovenske træfade i to år og lagret på flaske i et år, før vinen kommer til salg
Vinen her er en potent herre med en sur/sød start, der tørre ud til varm og dejlig koncentreret eftersmag.
Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
Vinen udvikler sig over de næste par timer, mens du drikker den og vi tror det er vin som du aldrig har smagt før
OBS: Der kan forekomme bundfald i flasken.

 

Hvad anmelderne siger
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 400 bedømmelser
Område og Producent

Vinmageren fra én af verdens fornemmeste vinhuse, Soldera i Montalcino, Nando Benassi, har et sideprojekt i udkanten af Brunello-byen Montalcino: Sammen med Giulio Meoni har han taget initiativ til et projekt, som drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt ved udelukkende at dyrke økologisk, ikke tilsætte svovl eller andre kemier til vinen samt kun at lagre på store slovenske træfade, så vinens renhed ikke sløres af træsmag.