3,9 vivino

"10" - Svoltacarrozze - Toscana IGT - NATURVIN

114,50 kr
  • Køb 6 for 99.50 pr. fl. og spar 14%

'

"Natur i flaske"

KÆMPE SUCCESEN ER TILBAGE.

Efter at have solgt 5000 fl. 2004, 2007, 2009 er vi nu klar til at tilbyde 2010 årgangen til dig. Årgangen er en af de bedste i Toscana overhovedet.

Isotta og Guilio Meonis svimlende smukke vin fra udkanten af Montalcino. Lavet på præcis den måde, som man har gjort i århundreder. Sangiovese Grosso, lidt Cabernet og lang tids lagring i slovensk eg. Naturvin næsten uden svovl og økologisk dyrket.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeNaturvin
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFadpræget, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
DruerCabernet Sauvignon, Sangiovese
År2010
Alkohol13 %
Vivino3,9
Duft

Vinen fremtræder lidt mere animalsk end de andre årgange vi har haft og har stadig en del ungdom i sig

Smag

Tæt vævet, aromatisk, kultiveret og elegant med masser af solbær, mørke kirsebær, mynte, viol, cedertræ, tobak, trøfler og kaffe. Vinen er endnu et bevis på det store potentiale i Toscana.

Beskrivelse

Resultatet er, at i dag laver Isotta og Giulio toscansk naturvin fra otte hektar vinmarker ikke langt fra Montalcino, alle placeret i højden og med pliocæn-undergrund.
Der manipuleres ikke en tøddel, så vinene fremstår elegante, burgundiske og alligevel rige og fyldige med et væld af nuancer fra Sangioveses klassiske duftpalet af jord, kirsebær, campari, rust og salvie.
Det her er den ægte Sangiovese – toscansk personlighed med aner tusind år tilbage i tiden!
Vinen er håndhøstet over i små kurve i midten af oktober og gæret på slovenske træfade.
Derefter er vinen blevet yderligere modnet på andre slovenske træfade i to år og lagret på flaske i et år, før vinen kommer til salg
Vinen her er en potent herre med en sur/sød start, der tørre ud til varm og dejlig koncentreret eftersmag.
Der kan være forskel fra flaske til flaske, da det er naturvin og derfor kan vi heller ikke modtage reklamationer på disse specielle vine.
Vinen udvikler sig over de næste par timer, mens du drikker den og vi tror det er vin som du aldrig har smagt før
OBS: Der kan forekomme bundfald i flasken.

 

Hvad anmelderne siger
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 400 bedømmelser
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
 
Houlbergs Vinblog (en af de bedste vin bloggere herhjemme - https://houlberg.it/
 
Svoltacarrozze ligger lige nord for byen Vescovado i Toscana ... vel omkring 15 kilometer nordvest for Montalcino og er grundlagt i 2001 af Sebastiana Meoni med hjælp fra hendes far ... vinmageren Giulio Meoni og i starten også vinmageren Nando Benassi.
Sebastiana Meoni har samlet alene 8 hektar med vinstokke plantet tilbage i 1998, som dyrkes fuldstændig økologisk, selvom huset ikke er certificeret ... det er simpelthen for omstændigt og dyrt.
Hun laver alene én vin, nemlig denne Toscana Rosso IGT, som hun årligt laver 6.000 flasker af. Den er lavet på 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon, som er lavet klassisk som i helt gamle dage uden de mindste tilsætninger. Efter endt fermentering er vinen så lagret 4 år på store slavonske fade og aftappet uden filtrering og næsten uden brug af svovl.
I glasset er vinen vel medium i farve, dog med klar orangebrun kant, men duften er animalsk og måske endda biodynamisk er mine første tanker, for vinen har den herligste landlige aroma. Der er både krudt, svovl, tændstikker, prut og bio rygende mødding, men på en fin, let og vel nærmest burgundisk let facon ... og ved første snus ville jeg aldrig ha' gættet, at det er Sangiovese og Cabernet Sauvignon.
Der er også nogle florale noter, blomstersæbe, ribs, rabarber, solbær, tørv, brunkul og nogle syrlige drops. Lige nedenunder første lag kan man også dufte en mineralsk syre, måske endda lidt vanilje og kanel. Med lidt luft i glasset dæmpes de animalske noter en anelse, hvorfor en dekantering kan være en idé for de mest stokkonservative. Jeg elsker sgu duften.
Smagsmæssigt har vinen også en fabelagtig lethed, virkelig fin, sart, skrøbelig med en burgundisk feminin side, hvilket kombineret med en stor saftighed gør vinen meget letdrikkelig. Det løber sgu lige ned med største fornøjelse. Der er tørre tanniner, krisp bid, spændstig og igen masser af lyse bær, hindbær, ribs, rabarber og samtidig helt utroligt, at vinen er 10 år ... til prisen måske årets køb
Område og Producent

Vinmageren fra én af verdens fornemmeste vinhuse, Soldera i Montalcino, Nando Benassi, har et sideprojekt i udkanten af Brunello-byen Montalcino: Sammen med Giulio Meoni har han taget initiativ til et projekt, som drejer sig om at give så rent og lutret et billede af de toscanske bakkedrags potentiale som muligt ved udelukkende at dyrke økologisk, ikke tilsætte svovl eller andre kemier til vinen samt kun at lagre på store slovenske træfade, så vinens renhed ikke sløres af træsmag.